Polte on paikallisen liikkujan paikka – ja oiva lahjaidea!

lahjakortti kuntosali

Polte on toiminnalliseen harjoitteluun ja laadukkaaseen valmennukseen erikoistunut, Suomen suurimpiin kuuluva liikuntakeskus Nekalassa. Palvelu Lahjaksi -vihkon liikunnallisinta päätä edustava paikallinen toimija on mukana valikoimassa ensimmäistä kertaa – ja varsin energisella paketilla!

“Morojesta, määoon Nekalas!” 

Aksenttini korostui, kun vastasin kaverilleni selvällä suomenkielellä olevani menossa palaveriin. Nekalan teollisuusalueen tuttujen stop-merkkien jälkeen löysin paikan. Pappa-vainaan Hondalle oli pienestä koostaan huolimatta runsaasti tilaa niin kadunvarressa, kuin kiinteistön pihassakin. Tiesin olevani matkalla isohkoon halliin, mutta vielä ulko-ovellakaan en tajunnut, kuinka magean ilmavat treenitilat Polte, tuo Palvelu Lahjaksi -perheen uusin tulokas omistaakaan. 

Ihan kuin olisi kävellyt Amerikkaan.

Polte on mukana Palvelu Lahjaksi -vihkossa Crosstraining peruskurssilla. Kyseessä on kuukauden mittainen startti crosstraining-harjoitteluun, jonka treenit hikoillaan tiistaisin ja torstaisin. Crosstraining-harjoittelulla tarkoitetaan yksinkertaisuudessaan kierto- eli circuit-treeniä, joka Poltteella jakautuu voimaan, kestävyyteen ja näiden yhdistelmään, eli mixiin.

Seitsemän vuoden aikana hioutunut ja huolellisesti suunniteltu peruskurssi opettaa perustekniikat erilaisiin salilla tehtäviin liikkeisiin – aina painopisteen hallinnasta vaativaan olympianostoon. Treeneissä on myös mukana kaksi ammattivalmentajaa, joiden opastuksella tutustutaan lajiin painonnosto-, kehonpaino- ja kahvakuulaharjoitteiden myötä.

Siis, eikös tässä toteudu lähes joka toisen suomalaisen uudenvuoden lupaus?

Nimittäin tehokas ja valvottu ponnahduslauta liikuntaharrastuksen aloittamiseen tai sen perusasioiden palauttamiseen. Päätin ottaa asiasta selvää! Sisään kömmittyäni, kerkesin nimittäin vaihtamaan muutaman sanasen Poltteen keskusjohtaja Lauri Airun kanssa. 

Sporttinen ja lämpimästi tervehtivä Vammalan (ei siis Sastamalan) kaveri Airu vastaa koko keskuksen päivittäisestä toiminnasta. Hän esittelee ylpeänä crosstraining-harjoittelun edelläkävijäksi rakennettua liikuntakeskusta, eikä syyttä.

“Aikoinaanhan tämä perustettiin ajatuksella, että rakennetaan sellainen sali, jossa haluaisi itse treenata. Toiminnallinen harjoittelu oli tuolloin seitsemän vuotta sitten vielä aika uutta, ja edelläkävijöitähän siinä sitten oltiin”, mies kuvailee.

Kun katselen tonttia ja monenlaiseen treenaukseen sopivia alueita, ymmärrän enkä nyökyttele pelkkää kohteliaisuutta päätäni. Veikkaan, että tuohon alkuperäiseen tavoitteeseen päästiin. Lääniä riittää, mutta mitenkään kolkolta ei paikat näytä. 

Niin, katso itse

lahja urheilijalle

Ryhmätreeniin ja viikottaiseen, jatkuvasti päivitettävään treenijakoon panostava liikuntakeskus sopii mukavasti myös ihan omatoimiurheilijalle. Tai kuntoilijalle. Kaikki kun mahtuu mukaan – ”maailmanmestarit, mummut ja muut”.

“Poltteen ajatus on tosiaan tarjota liikuntamahdollisuuksia kaikille. Meillä on täällä yli kymmenen valmentajaa, joilta saa tarvittaessa apua sekä toki muuta henkilökuntaa”, Airu kertaa yrityksen toiminta-ajatusta.

“Työikäisiä kuntoliikkujia, eläkeläisiä, junnutreenaajia – yritysryhmiä ja ammattilaisurheilijoita- ja joukkueita unohtamatta. Treenimahdollisuudet on pyritty järjestämään monen tasoisille liikkujille”, hän jatkaa tiedustellessani lisää kävijäkunnasta. 

Ryhmätreenit ovat kuitenkin käsittääkseni Poltteen sitä kovinta erikoisalaa. Mietin mielessäni, että miksi kukaan haluaisi hikoilla, ähkiä ja antaa kaikkensa tuntemattomien ihmisten edessä? Ehkäpä juuri siksi. 

“Ihminen on perusluonteeltaan hyvin mukavuushakuinen. Kun treenataan ryhmässä valmentajan kanssa, on se toisen motivointi ja yhdessä onnistuminen näkyviä tekijöitä sen tuomista eduista. Uusia ystäväporukoitakin muodostuu. Taannoin tuossa järjestettiin isommalla porukalla erään asiakkaamme 70-vuotiskakkukahvit”

Hymy valtaa tilan. 

Ihan järkeenkäyvältä kuulostaa. Näin entisenä kuntosalityöntekijänä panin kyllä merkille “joukkuemaisen” ilmapiirin jo silloisen työpaikkani ryhmäliikuntatunneilla. Itse toki seurasin tilannetta ikkunan takaa, samaa ojentajaliikettä laiskasti toistaen. 

Sittemmin juuri ryhmässä tehtävää toiminnallista harjoittelua kokeilleena, allekirjoitan Laurin väitteen. Ryhmäpaine, tai -tsemppi miten sen haluaa kuvailla tuo mukavan lisän liikuntaharrastukseen. Varsinkin, kun tämä harrastus lisää energiaa niin töihin, kouluun kuin koti- ja pihatöihinkin. Enkä toista sanaa valmentaja turhaan – sen harrastuksen tekeminen ja aloittaminen ammattilaisen valvovan silmän alla on jotain sellaista, minkä hyödyn tajuaa sitten jälkikäteen.

Been there, done that.

Poltteelta löytyy nämä kaikki. Loppuun lienee kuitenkin kohteliasta varoittaa. Siihen jää kuulemma koukkuun. Poltteeseen, monessakin mielessä. 

Peruskurssilta ei ole paluuta, sanotaan. 

Nappaathan oman Palvelu Lahjaksi -vihkon talteen nyt, mikäli haluat mukaan – paikkoja rajoitetusti. Polte on yksi kahdestatoista palveluntarjoajastamme tänä vuonna. Katso muut toimijat tästä!

poltesali.fi
palvelulahjaksi.fi

Cheers, Eetu