Joululahjat henkilökunnalle – katso ainakin nämä!

KURKKAUS KUULUISAAN LAHJAKORIIN – ONKO TÄSSÄ PARHAAT JOULULAHJAT TYÖNTEKIJÖILLE?

lahja tampere


Henkilökunnan palkitseminen on palkitsevaa. Molempien osapuolten kannalta. Joulumuistaminen on työnantajalle yksinkertainen, mutta hyvin tehokas tapa osoittaa yrityksessä työskenteleville kiitos kuluneesta vuodesta. 

Lahjan (ja etenkään fyysisen sellaisen) ostaminen väkisin ei palvele ketään. Varsinkaan maapalloa, mutta harvemmin myöskään työntekijää. Se firman logolla painettu hopealusikka ei kilahda kenenkään kahvikupissa, eikä sitä Virosta haettua kossupulloa avata ainakaan kovin juhlallisissa tunnelmissa. Oikein valikoitu joululahja tai -ele voi parhaimmillaan varmistaa sen, että seuraavana vuonna ei tarvitse alkaa suurempiin rekrytointitalkoisiin. 

Oletko saanut omasta työpaikastasi joululahjan? Ilahduitko yllätyksestä, vai koitko sen turhaksi toimenpiteeksi – saman rahan kun olisi voinut lisätä loppuvuoden palkkaan? 

Lahjan saaminen on kivaa suurimmalle osasta ihmisiä. Jos puhutaan lapsista, niin ollaan varmaan lähempänä sataa kuin yhdeksääkymmentä prosenttia. Osalle lahjan saaminen tuo iloa sen tuottaman materiahyödyn vuoksi – seuraavalla viikolla tosin koko asia on mitä todennäköisimmin unohdettu. 

Osalle taas materialismi on kirosana. Tai ei välttämättä näinkään, mutta tarjouksesta bongattu 60-tuumainen televisio ja parempi jakku eivät tuota sitä hetkellistäkään onnen tunnetta. Jouluna saatu lahja tuntuu väkinäiseltä, tai perheen kanssa on erikseen sovittu että sellaisia "ei sitten tänä vuonna osteta". 

Siinäpä oiva haastaja lauseelle "lähetäänkö parille bisselle".  

lahja tampere

Lahjojen hankkiminen on usein vaikeaa. Mutta ei tällä kertaa

TYÖNANTAJAN PERINTEISET – VAIHTOEHTOJA YRITYKSEN JOULULAHJOIKSI

Mutta mitä sitten työntekijälle olisi hyvä antaa? Ja jos kerran kassakin näyttää siltä, että osinkojakaan ei kehtaa liikaa nostaa? Lahjan ostaminen ei ole pakollista, mutta mikäli siihen pystyy ja haluaa hetkensä joulupukkina, voi kyseisen operaation suorittaa vaikka ihan arvostuksen näyttämiseksi tai kiitokseksi hyvästä työstä. 

Seuraavaksi on koottu esimerkkejä perinteisistä yrityksen hankkimista lahjatuotteista. Taustatietona ovat omat ja lähipiirin kokemukset – jos mieleesi tulee joitakin muita legendaarisia joulumuistamisia, kerrothan ne myös meille.


(Huom! Tässä kirjoituksessa emme käsittele henkilökunnan lahjojen verotuskäytänteitä, niihin voit tutustua takemmin täältä.)

Kurkataanpa siis kuuluisaan lahjakoriin! Jos kurkkiminen ei kiinnosta, paina tästä​​

MAKEISET, KINKUT JA MUUT ELINTARVIKKEET

Ah – joulu on ylensyönnin aikaa. Miksipä et siis antaisi koko henkilökunnalle joulukinkkua? Tai vaikkapa puista laatikkoa, joka on täynnä päiväykset toissavuonna nähnyttä varaston ylijäämäsuklaata messuilta? 

Koska kaikki eivät syö kinkkua, ja suklaata saa varmaan muualtakin. Toki jos se tuoretta Fazeria on, niin en panisi pahitteeksi.

Vaikka et valitsisikaan niitä kaikista pahimman makuisia liköörikarkkeja, niin tämä lahjakategoria ei välttämättä heitä tunteita ainakaan kovin ylös vaan liian helposti päinvastoin. Paitsi jos tarjoat koko köörille ravintola-illan!

ALKOHOLI

Lasipullo leiska, lava kaljaa ja pakettiin. Vanhan liiton valinta, joka ei petä koskaan. Vai miten se meni? Vaikka jotkut viettävätkin joulun ajan tukevassa myötätuulessa, koko henkilökunnan lahjominen Virosta rahdatulla suomalaisella väkijuomalla ei välttämättä ole se trendikkäin vaihtoehto.

Tämä lahja toimii varmasti, jos pitää alkoholista. Mitenkään voitollisiin fiiliksiin näitä edellä mainittuja ei voi kuitenkaan korkata. Miten olisi tällä kertaa vaikkapa viininmaistajaiset tiimeittäin? 

VAATTEET

Moni liikelahjayritysten kanssa toiminut tietää, että sieltä saa mitä vaan ja vettä Saharaan. Myös vaatteita nimittäin löytyy jos jonkinlaiseen lähtöön ja valikoimalla pukeisi vaikka armeijan.

Varsin räiskyvän, sellaisen.  

Paras vaihtoehto joululahjaksi, jos jotakin päälle puettavaa haluaa, on ehdottomasti itse tehdyt sukat, tumput, villapaita tai pipa. Kaiken muun voi lähtökohtaisesti jo unohtaa. Koska harvalla on aikaa neuloa satoja vaatepareja muun toiminnan keskellä, voi vaatteiden ostamisen jouluisin unohtaa.

Vaikka joku saattaakin tykätä kävelevänä mainoksena toimimisesta, valtaosa vihaa laadukasta, mutta väkisin omin ilmein printattua ulkotakkia tai euron maksanutta mainosmyssyä. 

lahjakortti

Palvelu Lahjaksi on varma valinta kotiin, töihin ja sukulaisille

LAHJAKORTIT JA KUPONGIT

Lahjakortit ovat yksi perinteinen vaihtoehto henkilöstön muistamiseksi. Lahjakortteja löytyy niin ruokakauppoihin, erilaisiin palveluihin kuin digitaalisiin ostoksiin – yksi vaihtoehto on antaa lahjakortti, josta on moneksi. Katso lisää esimerkiksi tästä

Kuponkien antaminen tai alennusprosenttien veivaaminen omiin tuotteisiin taas on vähän sama asia, kuin ravintolan omistaja kertoisi palkitsevansa oman henkilöstönsä tulostavoitteisiin pääsyn jälkeen "kulinaristisella elämyksellä", ja tarjoisi heille eiliseltä jääneet lounaspöydän antimet veloituksetta. 

Joten, ei ehkä tällä kertaa.


PIENELEKTRONIIKKA JA KORISTE-ESINEET

Miten olisi vilkkuva avaimenperä? Tai vaikkapa langaton tablettilaturi? Ja oman puljun painatuksella tottakai! Muuten varmasti hyviä kandidaatteja, mutta jos rihkaman, jota kukaan ei käytä kärrääminen Kiinasta ei kuulu mielipuuhiin, voi nämä vaihtoehdot unohtaa. Sen paprikoille tarkoitetun tarjoilukulhonkin voi hankkia halvemmalla itse jos sellaista tarvii – ja ilman rakkaan työpaikan logoa sotkemasta kotirauhaa.

Jos itse antaisin työnantajana niinsanotun kilkkeen lahjaksi, olisi se todennäköisesti (laadukas) taskulamppu, alkuperäinen puhelimen laturi tai jokin muu käyttöesine, mitä ihmiset edes kuukausittain käyttää. Vai kuinka monen tutun olohuoneen pöydällä olet nähnyt sähkökäyttöisen kynttiläsytyttimen? 

Et kovin monen. Mutta olet saattanut lukea sellaisen omistaneista lehdistä. 

JOULUKORI

Grande finale! Joulukori on hyvä valinta. Jos käytät siihen hieman aikaa. Se, että marssii lähimpään S-markettiin ja pyytää osastopäällikköä kasaamaan kaapin perukoilta "vähän Kotimaista joulukoria", voi päättyä huonosti. Tuotteet, mitä näet kaupan joulukoreissa on niissä ihan syystä. Ne eivät mene muuten kaupaksi. Se on yleensä sellainen merkki, mikä kannattaa huomioida – aika monessa kohtaa.

Ethän varmaan halua, että teidän firman joulukori on se mistä keskustelupalstoilla nimenomaan keskustellaan? 


Oletko yrittäjä? Tai vastaat yrityksen HR-asioista? Ja vieläpä Tampereen seudulta? Palvelu Lahjaksi -vihkojamme ovat saaneet jo tuhannet työntekijät ympäri Pirkanmaan – eikä ihme. 50 euron lahjakorttivihkomme kun sisältää sellaisia tarjouksia, joita ei muualta saa ja sopii varmasti kaikille. Ota yhteyttä tästä ja tiedustele ihmeessä lisää!

Muistakaa – oli lahja sitten mikä vaan yllämainituista tai jokin muu, varmistathan että se on paikallisilta paikallisille! 

Cheers, Eetu


×